עם מכונת ה-OneTouch תוכלו לבצע הקצפת חלב בדרך המתקדמת ביותר וליהנות בכל בוקר מקפה מפנק. בכדי לקבל את התוצאה המושלמת יש להקפיד על ניקוי ותחזוקת מערכת מזיגת החלב (כמו בכל מכשיר הקצפת חלב).
1. במידה ונתקלת בהקצפה דלילה - חובה לבצע פעולה חד פעמית, העברת קיסם במגרעת של ידית השליטה ושטיפה במים זורמים:
יש לשלוף את ידית ההקצפה (הידית השחורה המופיעה בצילום מטה) - מכוונים אותה למצב של מנעול פתוח (מוטבע על גבי מכלול ההקצפה) וניתן לשלוף אותה מעלה
על גבי הידית קיימת מגרעת קטנה (חריץ) בה מצטברות שאריות חלב (לא נראות לעין) המונעות מעבר קיטור תקין, יש לשטוף את החלל שממנו יצאה הידית במים זורמים ולהעביר קיסם במגרעת (חריץ), לסיום, יש להחזיר את הידית למצב איור מנעול פתוח ולכוון בחזרה למצב מזיגת חלב (אמצע) . במידה והבעיה לא נפתרה מומלץ להשרות במים חמים (10 דקות) את כל מכלול ההקצפה ולחזור על הפעולה שנית. הקצפה טובה תהיה ללא רעש שריקה המעיד על מחסום במסלול הקיטור.
במגרעת מצטברים משקעים
חובה לנקות עם קיסם
רמת ההקצפה במצב נקי
במגרעת מצטברים משקעים
חובה לנקות עם קיסם
רמת ההקצפה במצב נקי
2. מכאן ואילך מבצעים סטריליזציה אוטומטית בסיום כל הקצפת חלב:
בסיום כל שימוש במערכת ההקצפה יש להעביר את ידית ההקצפה ימינה כדי שהמכונה תבצע חיטוי וניקויי אוטומטי של מערכת ההקצפה. עם העברת הידית - המכונה תזרים קיטור ומים רותחים לניקוי וחיטוי צנרת החלב ותפלוט שאריות חלב העלולות להיווצר בה. פעולה זו אורכת כ- 30 שניות ובסיומה תשמיע המכונה צפצופים. אז יש להחזיר את ידית השליטה למצב הקצפה (אמצע). ניקיון זה נדרש לביצוע עד חצי שעה מסיום כל הקצפה. אי ביצוע בזמן יוביל לחלב שהתייבש ויצריך את הפעולה בסעיף 1.
רוצים את ההפוך שלכם יותר חם?
למכונה 2 גופי חימום נפרדים המאפשרים שליטה על הטמפרטורה הנכונה להכנת אספרסו והקצפת חלב. הקצפת החלב נעשית ע"י מערכת קיטור הנמצאת בגוף המכונה ואשר מקציפה את החלב בחום של 73 מעלות. אך טמפרטורת הקפה ההפוך במכונת ה-OneTouch תלויה ב- מינון הקפה-חלב, יחס זה ניתן לתכנות באמצעות לחצן האספרסו הקצר בלבד (לחיצה אחת ממושכת) או שניתן להכין חלב וקפה בנפרד באמצעות שימוש באספרסו ארוך. באיכות ההקצפה בשימוש נכון לפי ההוראות (ככל שהמכונה נקייה וההקצפה עובדת - עובר יותר חום).
יותר קפה ופחות חלב = משקה יותר חם.
קיימת במכונה אפשרות להגברת טמפרטורת קפה אך אנו ממליצים שלא מפני שזה מוביל לחליטת קפה פחות איכותית. האספרסו מומלץ בטמפרטורה אידיאלית כברירת המחדל במכונת הקפה שברשותכם. החלב והקצף במינון מוגבר מקררים את המשקה, אם תמזגו יותר קפה ופחות חלב, המשקה יהיה חם יותר. לכן במקרה של העדפת חום מוגבר, מומלץ למזוג אספרסו ארוך ולהוסיף חלב מוקצף בלחצן העליון של החלב וכך יהיה יותר קפה במשקה. אפשר גם סדר הפוך בשביל היופי, קודם חצי כוס חלב בלחצן העליון עם איור של כוס מלאה חלב ואז אספרסו ארוך (הניתן לתכנות בלחיצה ארוכה), או מזיגת הפוך אוטומטי כמו שהמכונה מכינה בלחצן הפוך קטן(תחתון) והוספה של קפה בסיום להגדלת המינון. מומלץ לחמם את הכוס לפני מזיגת קפה.